Belangrijke Russische filmprijs voor eindexamendocumentaire Filmacademie

Gepubliceerd op

De eindexamendocumentaire 'If mama ain't happy, nobody's happy' heeft op het internationale filmfestival Message2Man in St Petersburg de prijs voor de Beste Korte Documentaire in de wacht gesleept.

De eindexamendocumentaire 'If Mama Ain't Happy, Nobody's Happy' heeft op het internationale filmfestival Message2Man in St Petersburg de prijs voor de Beste Korte Documentaire in de wacht gesleept. De documentaire werd geregisseerd door Mea de Jong en geproduceerd door Juul Op den Kamp en Chris Stenger.

De film was eerder te zien op IDFA en won prijzen op o.a. Go Short, het Sechsüchte Studenten Film Festival en het Tel Aviv International Student Film Festival.

In deze documentaire onderzoekt Mea Dols de Jong waarom haar moeder, Laura Dols, de onafhankelijkheid die al vier generaties lang het leven tekende van haar moeder, grootmoeder en overgrootmoeder, zo graag wil overbrengen aan haar dochter. Mea zet haar moeder onontkomelijk in de spotlights en ondervraagt, om er uiteindelijk achter te komen wat zij zelf moet doen om onafhankelijk te worden. Het resultaat maakt een intiem, soms hilarisch en soms verdrietig moeder-dochter portret waarin de speelse vorm van het filmmaakproces op creatieve wijze meespeelt in het verhaal.

'If Mama Ain’t Happy, Nobody’s Happy' zal de komende tijd op verschillende grote internationale filmfestivals te zien zijn, waaronder Hot Springs Documentary Film Festival, Etiuda & Anima in Krakau en het Kassel DokFest.

Aan de documentaire werkten verder mee:
Nina Badoux – cinematographer
Freek Huijs – geluidsopname
Laura Solleveld – sound design, mixage
José van Koppenhagen – montage
Jesper Ankarfeldt – componist

De film kwam tot stand in samenwerking met de Boeddhistische Omroep Stichting.

 

Delen