Beurzen Dansersfonds voor Dex van ter Meij en Timothy van Poucke

Dex van ter Meij, Timothy van Poucke

Gepubliceerd op

Stichting Dansersfonds ’79 heeft twee beurzen uitgereikt aan studenten van de Nationale Balletacademie: Dex van ter Meij (17) en Timothy van Poucke (18). Beiden studeren al sinds hun tiende aan de academie en volgen inmiddels het preprofessionele programma.


Het Dansersfonds werd in 1979 opgericht door Nederlands beroemdste danspaar, Alexandra Radius en Han Ebbelaar. Het fonds ondersteunt de Nederlandse danskunst in het algemeen en veelbelovende jonge dansers in het bijzonder.


‘Dex en Timothy vielen beiden meteen op’, aldus Han Ebbelaar van Stichting Dansersfonds ’79. ‘Het zijn erg leuke knullen, die heel goed getraind zijn, echt hard werken en bovendien nu al een sterke persoonlijkheid en presentatie laten zien.’
Het Dansersfonds organiseert jaarlijks een openbare les, gegeven door Ebbelaar, waarvoor de Nederlandse dansvakopleidingen hun beste studenten kunnen selecteren. Tijdens deze les beoordeelt een vakjury de kwaliteit en potentie van de studenten en vervolgens kent zij beurzen toe aan de grootste jonge talenten. Onder wie dit keer dus Dex van ter Meij en Timothy van Poucke.

Naast de studiebeurzen kent het Dansersfonds ook jaarlijks Aanmoedigingsprijzen en Prijzen van Verdienste toe. Deze worden dit jaar uitgereikt op maandag 16 november in de Stadsschouwburg Amsterdam, tijdens het tweejaarlijkse Balletgala van het fonds. Tijdens dit feestelijke gala zullen onder meer Nationale Ballet-dansers Igone de Jongh, Nancy Burer, Nathan Brhane en Daniel Montero optreden – allen oud-studenten van de Nationale Balletacademie.

Alexandrea Radius, Han Ebbelaar (photo: Antoinette Mooy)

Delen