Eindexamendocumentaire 'Onder Ons' wint Ingmar Bergman Award

Gepubliceerd op

De eindexamendocumentaire 'Onder Ons' is bekroond met de Uppsala Award in Memory of Ingmar Bergman voor de meest gedurfde film in de internationale competitie van het korte filmfestival in Uppsala, Zweden.

 

De eindexamendocumentaire 'Onder Ons' is bekroond met de Uppsala Award in Memory of Ingmar Bergman voor de meest gedurfde film in de internationale competitie van het korte filmfestival in Uppsala, Zweden.

Het is de eerste internationale bekroning voor de documentaire, waarin drie niet-praktiserende pedofielen over hun geaardheid praten.

De prijs, die de herinnering aan de grote Zweedse regisseur Ingmar Bergman levend wil houden, bestaat uit een geldbedrag van € 5000,-. De Bergman Award wordt toegekend door de Raad Culturele Zaken in Uppsala en gegeven aan een jonge en veelbelovende filmmaker, die de grenzen van de filmkunst verkent.

De documentaire 'Onder Ons', geregisseerd door Guido Hendrikx (L14) en geproduceerd door Erik Glijnis (L14), Zinzy Nimako (L14) en Jonne Roos L14) won eerder de VEVAM Go Short Award voor Beste Nederlandse Film en de Format Court Award op het Go Short Film Festival en ontving een eervolle vermelding op het International Short Film Week in Regensburg.

De film is de komende tijd nog te zien op het Montreal International Documentary Festival in Canada, Poitiers Film Festival, Kasseler Dokfest en Festival Dei Popoli.

De film kwam tot stand in samenwerking met de Human.

Delen