'If mama ain't happy, nobody's happy' opnieuw in de prijzen

Gepubliceerd op

De eindexamendocumentaire 'If mama ain't happy, nobody's happy' (2014) heeft weer twee prijzen in de wacht gesleept op internationale filmfestivals.

De eindexamendocumentaire 'If mama ain't happy, nobody's happy' (2014) heeft weer twee prijzen in de wacht gesleept op internationale filmfestivals.

De documentaire werd gekozen als Beste Documentaire in de Internationale Competitie van het 10th Vilnius, International Short Film Festival in Litouwen. Een internationale jury bekroonde de film als Beste Korte Documentaire op het 10th Sapporo International Short Film Festival & Market in Japan.

'If mama ain't happy, nobody's happy' was eerder te zien op IDFA en viel in de prijzen op Go Short!, het Tel Aviv International Student Film Festival en het Message2Man Film Festival in St Petersburg.

In deze documentaire onderzoekt Mea Dols de Jong waarom haar moeder, Laura Dols, de onafhankelijkheid die al vier generaties lang het leven tekende van haar moeder, grootmoeder en overgrootmoeder, zo graag wil overbrengen aan haar dochter. Mea zet haar moeder onontkomelijk in de spotlights en ondervraagt, om er uiteindelijk achter te komen wat zij zelf moet doen om onafhankelijk te worden. Het resultaat maakt een intiem, soms hilarisch en soms verdrietig moeder-dochter portret waarin de speelse vorm van het filmmaakproces op creatieve wijze meespeelt in het verhaal.

'If Mama Ain’t Happy, Nobody’s Happy' zal de komende tijd op verschillende grote internationale filmfestivals te zien zijn, waaronder Hot Springs Documentary Film Festival, Etiuda & Anima in Krakau en het Kassel DokFest.

Aan de documentaire werkten verder mee:
Nina Badoux – cinematographer
Freek Huijs – geluidsopname
Laura Solleveld – sound design, mixage
José van Koppenhagen – montage
Jesper Ankarfeldt – componist

De film kwam tot stand in samenwerking met de Boeddhistische Omroep Stichting.

Delen