Laureaten Dutch Classical Talent Tour & Award 2016-2017 bekend

Gepubliceerd op

De laureaten van de Dutch Classical Talent Tour & Award zijn bekend.

De laureaten van de Dutch Classical Talent Tour & Award zijn bekend. De musici die aan het coachings- en toerneeprogramma gaan deelnemen, zijn: het Ebonit Saxophone Quartet; pianist Casper Vos;  het duo Esther Kuiper, mezzosopraan, en Florent Mourier, piano; en het duo Shin Sihan, viool, en Anne Brackman, piano.

Zij zijn door een vakjury uitgekozen om het Tour & Award-traject te gaan doorlopen. De laureaten ontvangen een studiebeurs van € 2,500, een uitgebreid coachingsprogramma, media-aandacht en een tour met elf concerten in de grote zalen van Nederland. De laureaat die uiteindelijk de beste performance geeft tijdens de finale, ontvangt de Dutch Classical Talent Award.

Het Ebonit Saxophone Quartet is in 2011 opgericht  door Simone Müller, Dineke Nauta, Johannes Pfeuffer en Paulina Kulesza, allevier studenten van Arno Bornkamp. Momenteel volgt het kwartet de master strijkkwartet van de Nederlandse Strijkkwartet Academie en het Conservatorium van Amsterdam, waar de leden les krijgen van Marc Danel, Sven Arne Tepl en Stefan Metz.

Pianist Casper Vos behaalde in 2014 zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeerde bij Jan Wijn.

Esther Kuiper studeerde zowel klassieke als jazz-zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij onder anderen Pierre Mak, Annett Andriesen, Sasja Hunnego, David Bollen en Hein Meens. Ze is verbonden aan de jazzafdeling van het CvA als docent zang. Florent Mourier behaalde in juni 2015 zijn bachelordiploma aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeerde bij David Kuijken.

Violist Shin Sihan rondde in 2013 de Sweelinck Academie af, de jong talent-opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, en studeert momenteel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij vormt een vast duo met Anne Brackman; zij studeerde zowel fluit als piano aan de Sweelinck Academie en studeert nu piano in het derde jaar van de bacheloropleiding bij Frank van de Laar.

Caspar Vos, foto Foppe Schut

Esther Kuiper & Florent Mourier

Shin Sihan

Anne Brackman, foto Tomek Dersu Aaron

Delen