Leerlingen Nationale Balletacademie dansen mee in Giselle

Gepubliceerd op

Van 13 oktober t/m 15 november presenteert Het Nationale Ballet het klassieke-romantische ballet Giselle, in de recente productie van Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante. Zoals in bijna alle klassieke avondvullende balletten van het gezelschap dansen ook dit keer leerlingen van de Nationale Balletacademie mee in de productie. Hiervoor zijn vier leerlingen uit NBA 4 en 5 geselecteerd en tien acht- en negenjarigen uit het pre-NBA-programma.

Van 13 oktober t/m 15 november presenteert Het Nationale Ballet het klassieke-romantische ballet Giselle, in de recente productie van Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante. Zoals in bijna alle klassieke avondvullende balletten van het gezelschap dansen ook dit keer leerlingen van de Nationale Balletacademie mee in de productie. Hiervoor zijn vier leerlingen uit NBA 4 en 5 geselecteerd en tien acht- en negenjarigen uit het pre-NBA-programma.

‘Ze vinden het heel erg spannend en zijn ontzettend opgewonden’, zegt Marieke van der Heijden, die als hoofddocent van het pre-NBA-programma de acht- en negenjarigen voorbereidt op hun optreden in Giselle. ‘De kinderen zijn nog heel jong en hebben dan ook hun handen vol aan het leren van de choreografie en het tellen van de muziek.’
Meteen bij aanvang van het nieuwe schooljaar zijn de repetities voor Giselle begonnen. Er zijn twee casts, telkens bestaande uit drie ‘dorpskinderen’ en een ‘freule’. ‘De dorpskinderen kijken het meest uit naar het moment waarop ze straks, in de eerste akte van het ballet, op de boerenkar mogen zitten. Dat vinden ze enorm stoer! Voor de freule is het op hoge hakken van een helling aflopen veruit het spannendste moment.’

Naast de jonge kinderen nemen vier jongens uit NBA 4 en 5 de rol van page in de jachtstoet in Giselle voor hun rekening: Chris Kokkeel, Phillipe Magelijns, Otto van Sloun en Charlie Wit. Zij repeteren hiervoor onder leiding van NBA-docent Fred Berlips.

Delen