Nationale Balletacademie organiseert eerste Teachers Training Course

Jane Lord during JUMP dansdag (photo: Anna van Kooij)

Gepubliceerd op

Om het balletonderwijs in Nederland verder te helpen ontwikkelen, organiseert de Nationale Balletacademie dit schooljaar voor het eerst een Teachers Training Course. Een Bijeenkomst waarop directie en docenten van de academie hun kennis delen met amateurdocenten, (ex-)dansers en docent-dansstudenten om zo tot een verdere verdieping in het onderwijzen van de klassieke ballettechniek te komen. Jane Lord, coördinator van het Outreach-programma van de Nationale Balletacademie, signaleert een grote belangstelling voor de seminars.

Om het balletonderwijs in Nederland verder te helpen ontwikkelen, organiseert de Nationale Balletacademie dit schooljaar voor het eerst een Teachers Training Course. Een bijeenkomst waarop directie en docenten van de academie hun kennis delen met amateurdocenten, (ex-)dansers en docent-dansstudenten om zo tot een verdere verdieping in het onderwijzen van de klassieke ballettechniek te komen. Jane Lord, coördinator van het Outreach-programma van de Nationale Balletacademie, signaleert een grote belangstelling voor de seminars.

Jane Lord: ‘In mijn werk als talentscout en coördinator van het Outreach-programma van de Nationale Balletacademie spreek ik regelmatig docenten die hun zorg uitspreken over de toekomst van het balletonderwijs in Nederland. Ook bij de NBDK (Nederlandse Beroepsvereniging voor Danskunstenaars) vreest men dat er straks onvoldoende docenten zullen zijn met genoeg kennis van de klassieke ballettechniek. Mede daarom vinden wij het als Nationale Balletacademie heel belangrijk om deze seminars te organiseren.’

De komende maanden vinden er zes Teachers Training Courses plaats, met als thema: Posities, Poses, Transfer of Weight, Pirouettes en Tours, Spitzentechniek en Allegro. De seminars zijn niet gebonden aan een bepaalde ballettechniek, maar zijn voor docenten van alle stijlen en achtergronden leerzaam en waardevol.

De lessen en workshops die de hoofdmoot van de seminars vormen, worden gegeven door artistiek leider Jean-Yves Esquerre en docente/pedagogisch coördinator Laurence Korsenti. Ook zullen andere docenten van de Nationale Balletacademie, in wisselende bezetting, meewerken aan de seminars, evenals studenten, die de lesstof zullen demonstreren. De voertaal is Engels, maar aanvullende uitleg zal in het Nederlands gegeven worden.

De workshops vinden op zondagen plaats in de studio’s van de Nationale Balletacademie aan de Jodenbreestraat in Amsterdam. Verdere informatie kunt u inwinnen bij Jane Lord, die tijdens de seminars ook als gastvrouw optreedt. Mailadres: jane.lord@ahk.nl.

Delen