Oudstudent Master of Film Momchil geeft workshop tijdens Dutch VR Days

Gepubliceerd op

Momchil Alexiev, een Bulgaarse kunstenaar en filmmaker, studeerde onlangs af aan de Master of Film (juli 2015). Tijdens de Dutch VR Days geeft hij een workshop over Cinematic VR.

Momchil Alexiev, een Bulgaarse kunstenaar en filmmaker, studeerde onlangs af aan de Master of Film (juli 2015).  Tijdens de Dutch VR Days geeft hij een workshop over Cinematic VR. 

De workshop Cinematic VR gaat over Filmmaken en Virtual Reality. Als cinema uit zijn eigen domein stapt en op het terrein van VR komt, ontstaan afzonderlijke voorwaarden en een nieuwe discussie over beide. Bijvoorbeeld over de rol van de toeschouwer, over "immersiveness" en de ontwikkeling van filmische ideeën in de ruimte. Waar plaatst dit het debat over auteurschap? In de workshop worden de praktijk en de theorie van het filmmaken in VR bij elkaar gebracht. En daarmee staat ook de praktijk van fictie ter discussie. 
Meer over de Dutch VR Days


Momchil studeerde van 2013 tot 2015 aan de Master of Film. Hij is geboren in Sofia en woonde tijdens zijn kinderjaren onder andere in Moskou. In 2003 verhuisde hij naar Rome en deed zijn bachelor op La Sapienza University. Hij werkt aan korte films en documentaires en als video-scenograaf met theaterbedrijven in Italië, Bulgarije en Nederland. Daarnaast ontwikkelt hij interactieve installaties en is mede-oprichter van het onderzoekscentrum Aesop Studio en een productie bedrijf genaamd Growing Video.

Volg Momchil: 
http://blog.momchilalexiev.com/

Delen