Academiealumna Hannah Schubert wint NRP Masterprijs 2015

Foto: Christiaan Krouwels

Gepubliceerd op

De eerste NRP Masterprijs is uitgereikt aan alumna Landschapsarchitectuur Hannah Schubert voor haar afstudeerwerk ‘Tweede Natuur’. Uit handen van Rijksbouwmeester Floris Alkemade ontving zij een geldprijs van € 3000,-. Hannah Schubert won eerder de AHK Eindwerkprijs en sleepte met haar afstudeerwerk een nominatie voor deelname aan Archiprix NL in de wacht.


De stichting NRP heeft in 2015 voor het eerst een prijsvraag in het leven geroepen om jong talent op het gebied van renovatie en transformatie te belonen. De NRP Masterprijs wordt toegekend aan relevante en vernieuwende afstudeerscripties of ontwerpen van universitaire masteropleidingen of post HBO masteropleidingen. In totaal werden er acht scripties ingestuurd. 

De jury was unaniem in haar keuze voor de eerste prijs. De jury: 'Met haar persoonlijke verhaal heeft Hannah Schubert de jury geraakt en ontroerd. Hannah heeft een gedurfde stelling ingenomen: een langzaam alternatief voor transformatie of sloop. De natuur neemt het langzaam weer over, maar wel geregisseerd.' 

Hannah Schubert (1982) volgde de master Landschapsarchitectuur aan de Academie van Bouwkunst. In haar afstudeerwerk Tweede Natuur onderzoekt zij hoe vervallen gebouwen, veelal een doorn in het oog voor omwonenden, tot iets positiefs gemaakt kunnen worden, zonder dat er sloop of vernieuwbouw nodig is. Door slechts een paar kleine ingrepen weet zij het oude Scheringa Museum te transformeren tot een ecologisch refugium voor planten en diersoorten die steeds minder plek hebben in de schrale landbouwgronden van West-Friesland. 

Eerder heeft Hannah Schubert met haar afstudeerwerk de Eindwerkprijs 2015 van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) gewonnen. Begin november sleepte ze ook een nominatie in de wacht voor deelname aan Archiprix NL, de prestigieuze prijs voor afstuderend talent van de Nederlandse ontwerpopleidingen. 

Delen