Eindexamendocumentaire 'Onder Ons' wint hoofdprijs op filmfestival in Montreal

Gepubliceerd op

De eindexamendocumentaire 'Onder Ons' (2014) heeft de prijs voor Best International Short Film gewonnen op het Montreal International Documentary Festival.

De eindexamendocumentaire 'Onder Ons' (2014) heeft de prijs voor Best International Short Film gewonnen op het Montreal International Documentary Festival.

Eerder deze maand won 'Onder Ons' al de hoofdprijs op het Kaohsiung Film Festival in Taiwan. Eind oktober werd de documentaire op het grootste korte filmfestival van Scandinavië bekroond met de Uppsala Award in Memory of Ingmar Bergman voor de meest gedurfde film in de internationale competitie. En afgelopen week nog won de film de Juryprijs op het festival Filmer à tout prix in Brussel.

De documentaire, waarin drie niet-praktiserende pedofielen praten over hun geaardheid, werd geregisseerd door Guido Hendrikx en geproduceerd door Erik GlijnisZinzy Nimako  en Jonne Roos en kwam tot stand in samenwerking met de Human.

De film is de komende tijd nog te zien op het Poitiers Film Festival en Festival Dei Popoli in Florence.

 

 

Delen