'If Mama Ain't Happy, Nobody's Happy' wint Golden Key in Kassel

Gepubliceerd op

De eindexamendocumentaire 'If Mama Ain't Happy, Nobody's Happy' (2014) heeft de Golden Key voor 'most impressive documentary by an up-and-coming filmmaker' gewonnen op het 32. Kasseler DokFest.

De eindexamendocumentaire 'If Mama Ain't Happy, Nobody's Happy' (2014) heeft de Golden Key voor 'most impressive documentary by an up-and-coming filmmaker' gewonnen op het 32. Kasseler DokFest. Aan de prijs is een geldbedrag van EUR 5.000,- verbonden.

'If Mama Ain't happy, Nobody's Happy' was eerder te zien op IDFA en viel de afgelopen maanden in de prijzen op festivals in St Petersburg, Sapporo, Vilnius, Taiwan en Zwitserland.

De documentaire werd geregisseerd door Mea de Jong en geproduceerd door Juul Op den Kamp en Chris Stenger.

In deze documentaire onderzoekt Mea Dols de Jong waarom haar moeder, Laura Dols, de onafhankelijkheid die al vier generaties lang het leven tekende van haar moeder, grootmoeder en overgrootmoeder, zo graag wil overbrengen aan haar dochter. Mea zet haar moeder onontkomelijk in de spotlights en ondervraagt, om er uiteindelijk achter te komen wat zij zelf moet doen om onafhankelijk te worden. Het resultaat maakt een intiem, soms hilarisch en soms verdrietig moeder-dochter portret waarin de speelse vorm van het filmmaakproces op creatieve wijze meespeelt in het verhaal.

'If Mama Ain’t Happy, Nobody’s Happy' zal de komende tijd op verschillende grote internationale filmfestivals te zien zijn, waaronder Hot Springs Documentary Film Festival, Etiuda & Anima in Krakau en het Kassel DokFest.

Aan de documentaire werkten verder mee:
Nina Badoux – cinematographer
Freek Huijs – geluidsopname
Laura Solleveld – sound design, mixage
José van Koppenhagen – montage
Jesper Ankarfeldt – componist

De film kwam tot stand in samenwerking met de Boeddhistische Omroep Stichting.

Delen