In de Master of Film Lecture Series (11/11): Interdisciplinary art as the art form of the future

Gepubliceerd op

Interdisciplinaire kunst is de kunstvorm van de toekomst. Quirine Racke en Helena Muskens werken al twintig jaar op deze manier en laten in deze lezing zien op welke manier hun werk een mix is tussen beeldende kunst, theater en film. Ze vertellen over de overeenkomsten en verschillen tussen de kunstterreinen, waaronder het verschil tussen verhaal en metafoor.

Tijdens de lezing laten ze onder andere de beeldende kunst installatie 'The Tower' zien, die werd aangekocht door Harvard en Stanford University om de montage en het verhaal te odnerzoeken. Ook wordt 'Celebration'vertoond. Deze geënsceneerde documentaire over de stad die Disney werd uitgezonden door de Sundance Channel. ook hun nieuwste project, een interdisciplinaire evenement in een 17e-eeuwse huis van Museum Van Loon in Amsterdam komt aan bod.

Over
Quirine Racke & Helena Muskens regisseren en van films en documentaires, waarin ze de thema's identiteit en gemeenschap onderzoeken. Hun films zijn te zien op nationale en internationale filmfestivals, musea en op televisie. Bijvoorbeeld, in het Getty Center in Los Angeles, het Guggenheim Museum, het Stedelijk Museum in Amsterdam, de Whitechapel Gallery in Londen, het IDFA in Amsterdam, het IFFR in Rotterdam en de LA Freewaves festival in Los Angeles. Quirine Racke studeerde fotografie aan de Gerrit Rietveld Academie, ging toen naar DasArts.

Helena Muskens studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en scenarioschrijven aan de Universiteit van Florida. Quirine en Helena zijn gastdocenten aan de Toneelacademie in Maastricht en aan de Folkwang Universität in Essen, Duitsland. Voorheen waren ze gastdocenten aan de Rietveld Academie (VAV) en de HKU. Interdisciplinaire kunst als de kunstvorm van de toekomst Quirine Racke & HELENA Muskens

Woensdag 11 november 2015, 19: 30-21: 30 uur. Filmacademie Bioscoop

Delen