Maarten Heijmans wint International Emmy Award voor zijn rol als Ramses Shaffy

Maarten Heijmans, foto Andrew Kelly/ Reuters

Gepubliceerd op

Maarten Heijmans, afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie, heeft voor zijn rol als de Amsterdamse chansonnier Ramses Shaffy de International Emmy Award gewonnen.

Maarten Heijmans, afgestudeerd in 2009 aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie, heeft voor zijn rol als de Amsterdamse chansonnier Ramses Shaffy in de bekroonde miniserie Ramses een internationale Emmy gewonnen. Maarten kreeg op 23 november 2015 in New York de prijs voor beste acteur. Vorig jaar won hij voor de rol van Ramses ook al een Gouden Kalf.

Maarten Heijmans versloeg in de categorie de Turkse Engin Akyurek (Kara Para Ask), de Braziliaan Emilio de Mello (Psi) en de Brit Rafe Spall (Black Mirror White Christmas). Heijmans was volledig verrast en noemde het een 'onwerkelijk moment' toen zijn naam werd genoemd als winnaar van de prijs.

Delen