Openingsfilm IDFA van oudstudent Tom Fassaert (lichting 2006)

Gepubliceerd op

Op woensdag 18 november gaat het IDFA van start met 'A family affair', een film van oudstudent Regie documentaire Tom Fassaert.

Op woensdag 18 november gaat het IDFA van start met 'A Family Affair', een film van oudstudent Regie documentaire Tom Fassaert. 

Tom studeerde af aan de Filmacademie in 2006 met zijn film 'Doel leeft'. De film ging over het bijna verlaten dorp, Doel,  niet ver van de havens van Antwerpen. Nadat hij in 2006 was afgestudeerd bleef Tom contact houden met de bewoners en in 2011 maakte hij opnieuw een documentaire ‘De Engel van Doel’ waarvoor hij genomineerd werd voor een Gouden Kalf voor beste lange documentaire en beste montage. Ook kreeg hij een eervolle vermelding tijdens het Filmfestival van Berlijn. 

Aan zijn nieuwste film 'A Family Affair' werkte Tom meer dan vijf jaar. Deze documentaire gaat over zijn familiegeschiedenis waarin vier generaties voorbij komen. Zijn oma speelt daarin een cruciale rol. Hij besluit een film te maken over haar vanwege de grote invloed die zij had op zijn familie, en hij ontrafelt daarmee de legendes en mythen rond haar persoon. Dat werd een stuk ingewikkelder dan Tom bedacht had. 

'A Family Affair' doet mee in de competitie voor de lange documentaire en in de competitie voor de Nederlandse documentaire.

Ook documentairemaker worden?

Meer weten:

- Tom Fassaert
- IDFA

 

 

Delen