Prijzenfestival voor eindexamenfilm 'The Space Between Us'

Gepubliceerd op

De eindexamenfilm 'The Space Between Us' (2015) is viermaal in de prijzen gevallen op het Parramatta SciFi Film Festival in Australië.

De eindexamenfilm 'The Space Between Us' (2015) is viermaal in de prijzen gevallen op het Parramatta SciFi Film Festival in Australië. Aan de film werden de volgende prijzen toegekend:

  • Best International Film
  • Best Short Film
  • Best Director
  • Best Special Effects

De film werd geschreven en geregisseerd door Marc S. Nollkaemper en geproduceerd door Mark Lolkema en Isha van Moort. De film was eerder te zien op het Nederlands Film Festival; 3D visual effects supervisor Brian Scherbinski, VFX set supervisor Nina Lankveld en 2D visual effects supervisor Wouter Gilsing werden tijdens dit festival genomineerd voor de Dioraphte Award.

'The Space Between Us' vertelt het verhaal van Juliette, de laatst overgebleven schoonmaakster van het kieuwenonderzoekscentrum Beacon, 's-nachts een ontmoeting heeft met Adam, een meerman met de meest geschikte kieuwen om de mensheid te redden. Adam betovert Juliette met zijn gezang. Zij komt in tweestrijd: moet Adam wel sterven voor de zonden van de mens?

De hoofdrollen worden gespeeld door Elsa May Averill, Kiefer Zwart, Adrian Brine en Phi Ngyen.

De film kwam tot stand in samenwerking met de AVROTROS en wordt op zondagavond 29 november uitgezonden op NPO 3 in het programma 3Lab dat om 23.25 uur begint.

Delen