Sluitingsdatum cursussen Academie van Bouwkunst verlengd tot 15 december

Gepubliceerd op

De Academie van Bouwkunst biedt elk halfjaar twee cursussen aan voor studenten, afstudeerders en professionals die een Master Architectuur, Stedenbouw of Landschapsarchitectuur willen volgen, maar in hun vooropleiding belangrijke vakkennis of ontwerpvaardigheden missen. De cursussen starten in februari 2016. De sluitingsdatum voor aanmelden is verlengd tot 15 december.

 

Studenten die een hogere beroepsopleiding architectonische vormgeving of interieurarchitectuur gedaan hebben, kunnen de cursus Bouwtechniek volgen. Deze cursus dient om de technische kennis op peil te brengen zodat studenten met een verschillend ingangsniveau op constructief en technisch gebied de architectuurstudie aan de Academie kunnen aanvangen. De cursus valt gedeeltelijk samen met de Minor Architectuur.

De cursus Stedenbouw en Landschapsarchitectuur is bedoeld voor studenten van kunstacademies (met uitzondering van de HKU Urban Design), van opleidingen die niet zijn aangesloten bij Kiesopmaat en voor professionals die een masteropleiding Stedenbouw of Landschapsarchitectuur willen volgen, maar belangrijke vakkennis of ontwerpvaardigheden missen.

Cursusdata
De cursussen worden tweemaal per jaar aangeboden: van februari tot juli 2016 en van september tot januari 2017. De cursussen hebben twee vaste lesavonden per week, daarnaast zijn er activiteiten op vrijdag en incidenteel ook op woensdag. Elke cursus start met een driedaagse ontwerpworkshop. De voertaal is Nederlands en Engels.

Ingangseisen en kosten
Toelating en beoordeling van geschiktheid voor de cursus Bouwtechniek of Stedenbouw en Landschapsarchitectuur gebeurt op basis van je portfolio en een motivatiebrief. Klik hier voor meer informatie over de ingangseisen en kosten. Aanmelden voor de cursus kan tot 15 december 2015 via een online aanmeldingsformulier.


Delen