Stagecontract Ariane Servagente Ballet du Capitole Toulouse - tijdelijk contract Hannah Williams Junior Company

Ariane Servagente

Gepubliceerd op

De Franse gaststudente Ariane Servagente danst deze maand bij het Ballet du Capitole in Toulouse als stagiaire mee in Giselle, in een productie van artistiek leider Kader Belarbi. De Britse Hannah Williams, die vorig jaar studeerde aan de Nationale Balletacademie, heeft een tijdelijk contract gekregen bij de Junior Company, nadat ze eerder al bij Het Nationale Ballet te zien was in Giselle.

De Franse gaststudente Ariane Servagente danst deze maand bij het Ballet du Capitole in Toulouse als stagiaire mee in Giselle, in een productie van artistiek leider Kader Belarbi. De Britse Hannah Williams, die vorig jaar studeerde aan de Nationale Balletacademie, heeft een tijdelijk contract gekregen bij de Junior Company, nadat ze eerder al bij Het Nationale Ballet te zien was in Giselle.

Ariane Servagente (18) volgde haar dansopleiding aan de École de Danse de l’Opéra National de Paris, waar ze vorig jaar haar diploma behaalde. ‘Maar ik wilde graag nog verder studeren, ook omdat ik in het laatste jaar van mijn opleiding nog druk bezig was met mijn gewone schoolvakken. Nu, als gaststudent van de Nationale Balletacademie, kan ik mij volledig op het dansen richten.’
Op voorspraak van artistiek directeur Jean-Yves Esquerre mocht Ariane afgelopen oktober bij het Ballet du Capitole in Toulouse meetrainen en als ‘extra’ diverse rollen leren in Kader Belarbi’s versie van Giselle. ‘Dat was pittig’, zegt ze. ‘De groep was al in september begonnen met de repetities, dus moest ik in heel korte tijd een inhaalslag maken. Bovendien leerde ik diverse rollen in de eerste akte en moest ik als wili in de tweede akte op verschillende plekken invallen. Gelukkig was iedereen heel aardig en behulpzaam en ik ben dan ook heel erg blij met deze ervaring.’
Inmiddels is Ariane opnieuw afgereisd naar Toulouse, waar het gezelschap van 20 t/m 31 december voorstellingen van Giselle danst en zij bij eventuele blessures zal inspringen. Of haar toekomst ook in Toulouse ligt, weet de Française nog niet. ‘Als ik een contract aangeboden zou krijgen, neem ik dat natuurlijk aan. Maar ik vind het ook leuk om, al dansend, andere landen en talen te ontdekken.’

De 19-jarige Hannah Williams volgde vorig seizoen als gaststudent het preprofessionele programma van de Nationale Balletacademie. Afgelopen oktober stond ze bij Het Nationale Ballet als wili op het podium in de tweede akte van Giselle, in de productie van Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante. Nu heeft ze een tijdelijk contract gekregen bij de Junior Company van het gezelschap, voor de rest van het seizoen 2015/2016.
Delen