Twee eindexamendocumentaires in de prijzen op het Kaohsiung Film Festival

Gepubliceerd op

De documentaires 'Onder Ons' en 'If mama ain't happy, nobody's happy' zijn in de prijzen gevallen op het Kaohsiung Film Festival in Taiwan.

De documentaires 'Onder Ons' (2014) en 'If mama ain't happy, nobody's happy' (2014) zijn in de prijzen gevallen op het Kaohsiung Film Festival in Taiwan.

Aan 'Onder Ons' werd de belangrijkste prijs van het festival toegekend, de Kaohsiung Award. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van $ 10.000,-.

'If mama ain't happy, nobody's happy' won de prijs voor Best Selection. Aan deze prijs is een geldbedrag van $ 1.000,- verbonden.

Beide eindexamendocumentaires vielen de afgelopen maanden in de prijzen.

'Onder Ons' won eerder de Ingmar Bergman Award op het Uppsala Short Film Festival, de VEVAM Go Short Award voor Beste Nederlandse Film en de Format Court Award op het Go Short Film Festival en ontving een eervolle vermelding op het International Short Film Week in Regensburg.

De documentaire werd geregisseerd door Guido Hendrikx en geproduceerd door Erik GlijnisZinzy Nimako  en Jonne Roos en kwam tot stand in samenwerking met de Human.

De film is de komende tijd nog te zien op het Montreal International Documentary Festival in Canada, Poitiers Film Festival, Kasseler Dokfest en Festival Dei Popoli.

'If mama ain't happy, nobody's happy' viel in de prijzen op Go Short Film Festival, het Tel Aviv International Student Film Festival, het Message2Man Film Festival in St Petersburg, het Vilnius International Short Film Festival en het Sapporo International Short Film Festival & Market. 

De documentaire werd geregisseerd door Mea de Jong en geproduceerd door Juul Op den Kamp en Chris Stenger en kwam tot stand in samenwerking met de Boeddhistische Omroep Stichting.

'If mama ain’t happy, nobody’s happy' zal de komende tijd op verschillende grote internationale filmfestivals te zien zijn, waaronder Hot Springs Documentary Film Festival, Etiuda & Anima in Krakau en het Kassel DokFest.

 

 

 

Delen