VERS Award voor 'My Silicone Love' en 'Nachtoord'

Gepubliceerd op

De eindexamenfilms 'My Silicone Love' (2015) en 'Nachtoord' (2015) hebben de Filmmore/ Cam-a-lot Juryprijs gewonnen. De jury verkoos dit jaar voor het eerst in de geschiedenis van de VERS-Awards twee films als winnaar.

De eindexamenfilms 'My Silicone Love' (2015) en 'Nachtoord' (2015) hebben de Filmmore/ Cam-a-lot Juryprijs gewonnen. De jury verkoos dit jaar voor het eerst in de geschiedenis van de VERS-Awards twee films als winnaar.

De jury: “Vanwege het hoge niveau en ter viering van de eerste feestelijke festivaleditie van de VERS-Awards hebben sponsoren Cam-A-Lot en Filmmore besloten om de juryprijs met 5.000 euro te verhogen naar 15.000 euro. Wij hebben uiteindelijk besloten om twee winnaars te kiezen, omdat we beide films erg hoog waardeerden. Beide regisseurs ontvangen dus 7.500 euro om te besteden aan hun nieuwe film.”

De jury bestond uit uit regisseurs Paula van der Oest (Lucia de B.), John Appel (Zij gelooft in mij), founder en CEO van verhuurbedrijf Cam-a-lot Philippe Vié en head of development en creative producer bij Eyeworks Judith Hees.

De documentaire 'My Silicone Love' werd geregisseerd door Sophie Dros en geproduceerd door Noor de Rijke en kwam tot stand in samenwerking met BNN.

Hetty de Kruijf tekende voor de regie van de korte speelfilm 'Nachtoord'; Loulou Swarte schreef het scenario en Tessa Beijer en Julia Rombout produceerden de film. 'Nachtoord' kwam tot stand in samenwerking met de NTR.

Delen