Vier nominaties Archiprix NL en winnaar publieksprijs Graduation Show 2015

vlnr. Yuka Yoshida, Milad Pallesh, Hannah Schubert, Gert-Jan Wisse

Gepubliceerd op

Bij de afsluiting van de Graduation Show 2015 op zondag 8 november is bekendgemaakt welke vier afstudeerprojecten van het studiejaar 2014-2015 mogen deelnemen aan Archiprix NL, de prestigieuze prijs voor afstuderend talent van de Nederlandse ontwerpopleidingen. Er werd ook een publieksprijs uitgereikt.


De Graduation Show telde dit jaar 29 inzendingen van de masteropleidingen Architectuur, Stedenbouw en Landschapsarchitectuur. De tentoonstelling werd op vrijdag 6 november geopend door Janny Rodermond, directeur van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Projectonwikkelaar Edwin Oostmeijer trad op als visiting critic. Namens de jury heeft Madeleine Maaskant (directeur van de Academie) de nominaties bekendgemaakt voor Archiprix 2016. Er is ook een publieksprijs uitgereikt

De nominaties
De genomineerde afstudeerprojecten voor deelname aan Archiprix NL zijn 'Pairi Daeza' van Milad Pallesh (master Architectuur), 'Tweede natuur' van Hannah Schubert (master Landschapsarchitectuur), 'Common Ground Belfast' van Gert-Jan Wisse (master Landschapsarchitectuur) en 'Re.CLAIM' van Yuka Yoshida (master Landschapsarchitectuur).

Publieksprijs
Ook dit jaar kon op deze website worden gestemd voor de publieksprijs. Bert Verveld, voorzitter van het College van Bestuur van de AHK, maakte de winnaar bekend: Milad Pallesh met zijn afstudeerproject Pairi Dæza, een idyllisch ensemble 'waar onze ouders, wij en onze kinderen met elkaar wonen en voor elkaar kunnen zorgen'. 

Archiprix
De uitreiking van Archiprix vindt plaats in juni 2016. De genomineerde studenten ontvangen van de Academie een toelage om de presentatie van hun afstudeerproject te vervolmaken. Alle afstudeerprojecten van de lichting 2014-2015 zijn hier te bekijken. Binnenkort verschijnt ook de afstudeercatalogus 2014-2015, met onder andere een essay van Edwin Oostmeijer.

Delen