Beurs Han Lammers Fonds voor Teunis Ruiten

Gepubliceerd op

Scenografie alumnus Teunis Ruiten heeft op 4 januari jl. de beurs van het Han Lammers Fonds gekregen. De beurs bedraagt € 2.500,- en wordt beschikbaar gesteld aan jonge Flevolandse kunstenaars.

Scenografie alumnus Teunis Ruiten heeft op 4 januari jl. de beurs van het Han Lammers Fonds gekregen. De beurs bedraagt € 2.500,- en wordt beschikbaar gesteld aan jonge Flevolandse kunstenaars. Teunis heeft de beurs ontvangen om de opleiding ‘De Kunst van het Tentoonstellen’ bij het Van Gogh Museum te bekostigen, waarmee hij een tentoonstelling kan realiseren in De Mesdag Collectie. Hij wil zich verder ontwikkelen als kunstenaar binnen het theater en op het gebied van de beeldende kunst.

Stimulans binnen artistieke loopbaan
Teunis ontving de Han Lammers Beurs samen met Annemieke Hereijgers van het Conservatorium van Amsterdam. De beurs betekent voor beiden een enorme stimulans binnen hun artistieke carrière. Het bestuur van het fonds ziet in allebei een enthousiaste talentvolle gedreven kunstenaar en meent dat van beiden in de toekomst nog veel te verwachten is. Het Han Lammers Fonds is opgericht na het vertrek van de eerste Commissaris van de Koningin van de Provincie Flevoland, de heer J.C.J. Lammers. Door toekenning van beurzen vanuit het fonds aan jonge Flevolandse kunstenaars wordt een bijdrage geleverd aan versterking van de culturele infrastructuur van Flevoland.

meer informatie

Delen