Een nieuw seizoen 1·Lectures start op 4 februari

Gepubliceerd op

Een nieuw seizoen 1·Lectures, dé architectuurlezingen voorbij de waan van de dag, gaat op 4 februari van start met een lezing over de Kleiburgflat en zijn bijzondere transformatie, met gastsprekers Hans van der Heijden, Kamiel Klaasse, Jan van Grunsven, en Tom Avermaete (moderator).

Een nieuw seizoen 1·Lectures, dé architectuurlezingen voorbij de waan van de dag, gaat op 4 februari van start met een lezing over de Kleiburgflat en zijn bijzondere transformatie, met gastsprekers Hans van der Heijden, Kamiel Klaasse, Jan van Grunsven, en Tom Avermaete (moderator). 

Kleiburg was de allerlaatste nog originele honingraatflat in de Bijlmermeer. Het karakteristieke pand stond op de slooplijst, maar heeft een tweede leven gekregen als klushuizenproject. Architectenbureau NL Architects heeft de flat tot aan de voordeur gerenoveerd, waarna de kopers de woning verder naar eigen wens verbouwen.

Architect Hans van der Heijden gaat in op de verschillen tussen de nieuwe vormen van aanpak van collectief particulier opdrachtgeverschap in de Kleiburgflat en de gangbare volkshuisvestelijke renovatiepraktijk. Kamiel Klaasse van NL Architects presenteert de renovatie van de Kleiburgflat en Jan van Grunsven presenteert een typologische studie naar de Kleiburgflat en vervolgens de verbouwing van zijn eigen appartement in hetzelfde gebouw. Tom Avermaete, hoogleraar ontwerpmethoden aan de TU Delft, zal deze avond als moderator optreden.

De 1·Lectures vinden plaats in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 te Amsterdam. Tweewekelijks op donderdagavond, aanvang 20.00 uur. De voertaal bij alle lezingen is Engels.

Kaarten à € 5 zijn in de voorverkoop online verkrijgbaar. Daarnaast zijn ze te koop aan de deur, vanaf 19.30 uur op de avond van de lezing (indien voorradig). Academiestudenten hebben vrij toegang op vertoon van hun collegekaart.

Foto: Marcel van der Burg

Delen