Eindpresentaties ontwerpprijsvraag Winter School 2016

Gepubliceerd op

Op vrijdag 29 januari vinden in het Academiegebouw de eindpresentaties plaats van de Winter School van de Academie van Bouwkunst. De Winter School is georganiseerd als een prijsvraag waarbij studenten in ateliers van 10 studenten gezamenlijk aan één ontwerp werken. Alle ontwerpen worden geëxposeerd in het Academiegebouw. Een jury kiest het winnende ontwerp.

Het thema van de Winter School komt voort uit de agenda van Volksvlijt 2016, een open platform waarbij een jaar lang ateliers en workshops zijn georganiseerd met bewoners, bestuurders, kennisinstellingen en bedrijven om collectief na te denken over de toekomst van de metropoolregio Amsterdam (MRA). Een van de deelgebieden van de MRA is de binnenstad van Amsterdam, het stuk binnen de Singelgracht. Dit deelgebied staat centraal tijdens de Winter School 2016 ‘Forever Young: Ontwerpen aan de continue innovatie van de binnenstad van Amsterdam’.

De Winter School is georganiseerd als een prijsvraag waarbij studenten in ateliers gezamenlijk aan één ontwerp werken. Elk atelier is interdisciplinair samengesteld, bestaande uit 10 studenten van de master’s architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. De binnenstad van Amsterdam is met behulp van Fred Feddes (auteur van ‘1000 jaar Amsterdam') verdeeld in 18 deelgebieden. Elk atelier concentreert zich op één deelgebied van de binnenstad. In één maquette komen de ontwerpen voor alle deelgebieden samen en vormen zo een toekomstvisie voor de Amsterdamse binnenstad. Een jury bepaalt op 29 januari welk team de prijsvraag wint.

De jury wordt gevormd door Petra Blaisse (Inside Outside), Arjan Klok (hoofd Stedenbouw), Madeleine Maaskant (directeur), Jarrik Ouburg (hoofd Architectuur) en Berno Strootman (Strootman Landschapsarchitecten).

Tijdstip en locatie
De eindpresentaties vinden plaats op vrijdag 29 januari, aanvang 12.30 uur, in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 in Amsterdam. Alle ontwerpen worden geëxposeerd in het Academiegebouw. Om 15.00 uur maakt de jury het winnende ontwerp en twee eervolle vermeldingen bekend. Borrel na afloop. Vrij entree. De Academie is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Delen