Nieuwe ON AIR verschenen met een interview met Gabriel Lester

Gepubliceerd op

Er is een nieuwe ON AIR verschenen, met hierin uitgebreid verslag van de verschillende Artists in Residence aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in 2015-2016. In deze nieuwe editie ook een interview met Artist in Residence Gabriel Lester.


Gabriel Lester heeft op uitnodiging van de Academie van Bouwkunst in samenwerking met de Theaterschool afdeling Scenografie en de master Film een aantal bijzondere onderwijsprojecten gerealiseerd in het kader van het Internationaal Jaar van het Licht. Lester stelde drie symposia samen: Dawn, Day en Dusk, waarin alle facetten van licht door (inter-)nationale gastsprekers uiteengezet werden. In de workshop Light werden 15 onderzoeksprojecten van de deelnemende studenten begeleid door Gabriel Lester, Thomas Dieben, Uri Rapaport, Bart Visser en Gert Anninga.

Deze onderzoeksprojecten werden in een expositie op de Theaterschool gepresenteerd. Lester sloot zijn residency gaf met de vormstudielessen 'Matte Painting', een glasschildertechniek die gebruikt wordt voor het maken van decors in films.

ON AIR
De nieuwe uitgave van ON AIR verschijnt digitaal en in printvorm en is verspreid bij alle AHK-faculteiten. Het AIR-programma stimuleert innovatie en confrontatie met actuele artistieke impulsen. Het biedt ruimte om de praktijk in huis te halen en kunstenaars uit te nodigen die het onderwijs en het artistiek beleid aan de hogeschool kunnen bezielen.

Delen