Nieuws van het lectoraat Podiumkunsten in transitie

Gepubliceerd op

Het lectoraat Podiumkunsten in Transitie maakt een frisse start in 2016. Met ingang van 2016 opereert het samen met de masteropleidingen DasArts en Master of Choreography in het voormalige Shell Grootlab in Amsterdam Noord. Samen vormen zij de Graduate School. We starten het jaar met de bijzondere publicatie Zwart-Wit Boek, een uitgave in samenwerking met rekto:verso en Het Transitiebureau.

Het lectoraat Podiumkunsten in Transitie maakt een frisse start in 2016. Met ingang van 2016 opereert het samen met de masteropleidingen DasArts en Master of Choreography in het voormalige Shell Grootlab in Amsterdam Noord. Samen vormen zij de Graduate School.

We starten het jaar met de bijzondere publicatie Zwart-Wit Boek, een uitgave in samenwerking met rekto:verso en Het Transitiebureau. Het Nederlands-Vlaamse redactieteam boog zich de afgelopen maanden over de wereld van nu: wat zijn de meest prangende kwesties van deze tijd (Zwart) en wat kunnen we daaraan doen (Wit)? Wouter Hillaert en Lara Staal vormden de eindreactie, Anoek Nuyens, Anne Breure, Merijn Oudenampsen, Christiaan Fruneaux, Edwin Gardner, Pascal Gielen, Dries DouibiMichiel Vandevelde, Sarah Vanhee, Eva Sancho en Marijke Hoogenboom droegen bij aan dit nummer. Met financiele steun van BesteBuren.

Op 7 februari organiseren rekto:verso en Het Transitiebureau het Cultuurparlement van de Lage Landen:een live nagesprek bij de publicatie Zwart-Wit Boek. Pal op de grens van Belgie en Nederland delen we een tiental constructieve voorstellen met iedereen die de nood voelt aan nieuwe pistes voor het culturele veld. Kunnen we samen de zeven voorstellen uit het witboek verder aanvullen met nog andere ideeĆ«n voor de culturele wereld van morgen? Welke wervende doorbraken vallen er te bedenken voor actuele knopen rond productie, presentatie, financiering, arbeid, draagvlak, uitstraling, educatie? Schrijf je in:  http://www.rektoverso.be/

Het lectoraat Prodiumkunsten in Transitie vervolgt in 2016 de activiteiten van Het Transitiebureau en het Platform Dramaturgie/Theorie en zet in op 3 bijeenkomsten waarin theoriedocenten fascinaties, onderwijsvragen en onderzoekbehoeften met elkaar uitwisselen en specifieke onderwerpen aan de orde kunnen stellen.

Marijke Hoogenboom neemt deel aan het editorial board van de masteropleiding DasArts, dat het onderwijs Block 2016van de opleiding vormgeeft: Unfolding fields of interaction - with health, life, loss and death.

Delen