Onderzoekslijn Erfgoed en religie door Marlous Willemsen

Gepubliceerd op

Marlous Willemsen wordt het komend jaar 12 uur per week toegevoegd aan het Lectoraat Cultureel Erfgoed van de Reinwardt Academie. Ze ontwikkelt de onderzoekslijn Erfgoed en religie en gaat hiervoor in het Nederlandse erfgoedlandschap op zoek naar actuele gelovige emoties en emoties rond geloof.

Waarom en hoe wordt religieus erfgoed gemaakt? En welk religieus erfgoed? Een bijzondere interesse gaat uit naar de plek van islam en moslims in dit proces.

Willemsen is directeur van Imagine IC. Daarvoor werkte ze bij het Internationaal Instituut voor de Studie van Islam in de Moderne Wereld (ISIM), het Prins Claus Fonds voor Cultuur en Ontwikkeling en het Museum voor Volkenkunde Rotterdam (nu Wereldmuseum). Voor dit museum werkte ze in collecties in Jeruzalem, Gaza en Cairo. Ze studeerde Arabische taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht en Islamitische kunst en materiële cultuur aan de Otto Friedrich Universität in Bamberg (Duitsland).

Delen