Opleidingen Theaterschool en Academie voor Beeldende Vorming verhuisd naar Grootlab

Gepubliceerd op

De Academie voor Beeldende Vorming en de master-opleidingen DasArts en Master of Choreography en het Lectoraat Podiumkunsten in transitie van de Theaterschool zijn verhuisd naar het voormalige Shell Grootlab in Amsterdam Noord. Het markante gebouw bevindt zich op een interessante locatie: het ligt aan de oever van het IJ tegenover het Centraal Station van Amsterdam.

De Academie voor Beeldende Vorming en de master-opleidingen DasArts en Master of Choreography en het Lectoraat Podiumkunsten in transitie van de Theaterschool zijn verhuisd naar het voormalige Shell  Grootlab in Amsterdam Noord. Het markante gebouw bevindt zich aan de oever van het IJ tegenover het Centraal Station van Amsterdam.

Het Grootlab heeft in het afgelopen jaar een ingrijpende verbouwing ondergaan. In het souterrain zijn de werkplaatsen metaal, hout, keramiek, design en de winkel gehuisvest van de Academie voor Beeldende Vorming, op de begane grond en eerste etage de overige lokalen en kantoren. De drie etages zijn met elkaar verbonden door een open atrium. 

Voor de Theaterschool wordt er momenteel nog hard gewerkt om nieuwe studio’s en zalen in te  richten. Enkele studio’s, de werkplaats, bibliotheek en de kantoren zijn al klaar, deze bevinden zich op de tweede verdieping. Begin maart verhuist ook de studio van de Lindengracht naar het Grootlab en zal het hele gebouw in gebruik genomen worden.

In de directe omgeving van het Grootlab zijn veel inspirerende en creatieve initiatieven en organisaties te vinden zoals EYE, Tolhuistuin, Adam Toren, Dansmakers en Broedplaats A lab.

Nieuw adres met ingang van 4 januari 2016: Overhoeksplein 2, 1031 KS Amsterdam.

Delen