Oudstudent Filmacademie wint Shortcutz Award for Best Director

Gepubliceerd op

Regisseur Ena Sendijarevic (lichting 2014) heeft de Shortcutz Award for Best Director gewonnen voor de eindexamenfilm 'Fernweh'.

Regisseur Ena Sendijarevic (lichting 2014) heeft de Shortcutz Award for Best Director gewonnen voor de eindexamenfilm 'Fernweh'. De prijs werd uitgereikt tijdens door regisseur Remy van Heugten tijdens de feestelijke Shortcutz Annual Awards in EYE.

De jury die dit jaar de Shortcutz Awards toekende, bestond uit: Tygo Gernandt, Roel Reiné, Ariane Schluter, Eddy Terstall, Jeroen Koolbergen, Jan Doense, Vincent van Ommen, Harmen Jalvingh, Claire van Daal, René Wolf en street-artist Laser 3.14.

'Fernweh' won eerder de Réflet d'Or en de KNF Prijs voor Beste Filmacademieproductie.

Samen met Guido Hendrikx schreef Sendijarevic ook het scenario; Jonne Roos en Zinzy Nimako produceerden de film.

'Fernweh' vertelt het verhaal van de dertienjarige An (Shona Smit) die verhuist van een hectisch jongereninternaat naar een pleeggezin op het platteland. Haar nieuwe pleegbroertje Berend (Sidney Staalsmid), een achtjarig jongetje met het syndroom van Down, probeert An wegwijs te maken in deze nieuwe wereld. Toch heeft An last van heimwee. Maar waar verlangt iemand zonder thuisplek naar wanneer hij heimwee heeft?

Aan de film werkten verder mee:
Aafke Beernink - cinematographer
Emo Weemhoff - gaffer
Myrte Beltman - production design
Sebastián Arroyo Hoebens - art direction
Tijn Hazen - geluidsopname
Robin Berk - sound design & mixage
Kamila Wójcik - mixage
Jorien Voogt - montage
Ella van der Woude - componist

'Fernweh' kwam tot stand in samenwerking met de VPRO.

Delen