Jija Sohn, afgestudeerd aan de SNDO, geselecteerd voor Moving Forward

Gepubliceerd op

Choreografe Jija Sohn, afgestudeerd aan de SNDO in 2015, is geselecteerd voor Moving Forward, een nieuw residentietraject voor beginnende choreografen. De Japans-Koreaanse Sohn onderzoekt in haar werk hoe culturele diversiteit kan worden omgezet in een universele waarde.

Choreografe Jija Sohn, afgestudeerd aan de SNDO in 2015, is geselecteerd voor Moving Forward, een nieuw residentietraject voor beginnende choreografen. De Japans-Koreaanse Sohn onderzoekt in haar werk hoe culturele diversiteit kan worden omgezet in een universele waarde.

Moving Forward is een co-productie van Dansmakers Amsterdam en Dansgroep Amsterdam, in samenwerking met de productiehuizen Dansateliers, Dansbrabant, Random Collision en Generale Oost. Samen vormen zij sinds 2013 het netwerk Moving Futures, waarmee ze een nieuwe generatie choreografen op landelijke schaal zichtbaar willen maken. Dansgroep Amsterdam biedt tot 2019 een financiële bijdrage.

De partners bieden Sohn ondersteuning in de vorm van dramaturgische en artistieke begeleiding, publicitair- en productioneel advies, workshops, studio-, presentatie- en montagetijd. Het traject moet leiden tot een nieuwe voorstelling, die tijdens het ITs Festival 2016 bij Dansmakers Podium in première gaat.

Delen