5 april HALf6: Afgestudeerd! … Wat nu? Geen VAR, wel DBA en WWZ

Gepubliceerd op

HALf6 over het nieuwe flexibele werken in de podiumkunsten.Jarenlang was het duidelijk, je studeert af, richt je eenmanszaakje op, vraagt een VAR aan en gaat zonder gedoe aan het werk als zzp’er.
Maar vanaf 1 mei 2016 is alles anders, dan gaat de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) in. In plaats van een VAR wordt er straks gewerkt met modelcontracten, voor iedere klus een nieuw contract. Dan maar gewoon een tijdelijk dienstverband? Ook dat is sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) niet meer zo makkelijk.

Wat betekenen deze regelingen precies? En hoe moet je dan aan het werk?
Daarover gaat deze HALf6. Martine Lem (Expert Arbeidsrecht) en Peter van den Bunder (FNV KIEM – bestuurder zelfstandigen) komen vertellen en vragen beantwoorden over de nieuwe (on)mogelijkheden van flexibel werken in de podiumkunsten.

Deze HALf6 is onderdeel van het afstuderen van Suzanne Kortbeek (Opleiding Productie Podiumkunsten)

Deze editie van HALf6 vindt plaats in het Nederlands.

Delen