HALf6 15 maart: Scenografie Special met Hans Op de Beeck

Writers Island - Sculptural installation, 2013, wood and mixed media.

Gepubliceerd op

Te gast is Hans Op de Beeck met een lezing over zijn werk als multidisciplinair kunstenaar.

 

Het ware van het valse

"In mijn multi-disciplinaire kunstpraktijk, tracht ik onspectaculaire werelden te creƫren, visuele, immersieve ficties waarin de toeschouwer zich kan onderdompelen en waarmee hij zich makkelijk identificeert.
 
Of ik nu een aquarel schilder, een theaterstuk schrijf, een opera ensceneer, een installatie van 500 m2 bouw of een film maak, telkens wil ik schijnbaar banale omgevingen construeren die dan heel bijzonder kunnen worden door een zo juist mogelijk evenwicht tussen vorm en inhoud. Mijn fictieve oorden en figuranten zijn onecht, maar hebben het potentieel waarachtig te zijn en authentieke, diepe gevoelens te triggeren bij de toeschouwer.
 
Natuurlijk ben ik het ethisch volstrekt oneens met geschiedvervalsing en -manipulatie, maar in de kunsten geloof ik voluit in het ware van het valse, de waarachtigheid van de representatie."

Hans Op de Beeck

Deze editie van HALf6 vindt plaats in het Nederlands.

Dinsdag 15 maart, 17.30 uur in de Theaterschool, Jodenbreestraat 3, Amsterdam.

Welkom!

Silent Piano - Sculpture, 2015, wood and mixed Media.

Delen