Jyoti Mistry is Artist in Residence

Gepubliceerd op

Van maart tot oktober 2016 is Jyoti Mistry Artist in Residence bij de Nederlandse Filmacademie en de Masterafdeling. Jyoti Mistry is een Zuid-Afrikaanse filmmaker, beeldend kunstenaar en filmtheoreticus. 

Mistry's residency zal draaien rond praktijkgericht onderzoek en de vraag hoe film niet alleen kan worden gebruikt als een vorm van meningsuiting, maar ook als een verkennend hulpmiddel. Ook de relatie tussen geografie en geschiedenis komt aan de orde. Samen met de studenten van de masterafdeling zal ze werken aan deze kwesties en ondertussen hoopt ze ook een nieuwe film of een kunstproject te kunnen ontwikkelen gedurende haar residentie in Amsterdam.

Mistry's benadering van filmmaken staat, omdat ze zowel filmmaker als theoreticus is, altijd in relatie tot een theoretisch onderzoek naar ideeën.  

Ze maakte films en installaties waaronder de experimentele film 'Altar Piece op Yearning', de verhalende speelfilm '‘IMPUNITY’ ' (2014) en het drieluik 'Xenos' (2013). Daarnaast publiceerde ze veel over multiculturalisme, identiteit politiek, ras en het geheugen. 

Meer weten?

Of kom naar de lezing op woensdag 23 maart 2016: 
IMPUNITY (a post-apartheid noir thriller

Delen