Nieuw: hoofdvakken klarinet en basklarinet bij jazzafdeling

Foto Marcel Bakker

Gepubliceerd op

Met trots biedt de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam de nieuwe hoofdvakken klarinet en basklarinet aan, zowel bachelor als master.

Met trots biedt de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam de nieuwe hoofdvakken klarinet en basklarinet aan, zowel bachelor als  master. Het docententeam bestaat uit Joris Roelofs (foto) (improvisatielessen), Marc Scholten (hout-ensembles, techniek, didactiek), Eric van Deuren (klassiek basklarinetrepertoire, hedendaagse technieken) en Harmen de Boer (klassiek klarinetrepertoire).
De vakgroep werkt nauw samen met de saxofoonvakgroep van de jazzafdeling, waardoor studenten zoveel mogelijk deel kunnen nemen aan improvisatielessen en -cursussen van de saxofoonvakgroep.

Kandidaten dienen zich aan te melden voor het toelatingsexamen. De eisen zijn hetzelfde voor alle rietinstrumenten en zijn hier te vinden voor bachelor en hier voor master. Aamnelden kan tot 15 mei 2016.

Klarinettist en docent improvisatie Joris Roelofs is een van de bekendste en meest succesvolle alumni van het Conservatorium van Amsterdam. In 2003 was hij de eerste niet-Amerikaan die de prestigieuze Stan Getz/Clifford Brown Fellowship Award won in de Verenigde Staten.

Hij heeft opgetreden met artiesten en bands als Brad Mehldau, Dee Dee Bridgewater, Christina Branco, Lionel Loueke, Lewis Nash, James Carter, Vanguard Jazz Orchestra en de WDR Big Band. Hij speelde met Brad Mehldau in Carnegie Hall in New York en het Sanders Theatre in Boston en werkt mee aan Mehldaus nieuwe project voor een stomme film met de titel 'Salvation Hunters' (Von Sternberg), waarmee ook volgend jaar optredens gepland staan.
Sinds 2008 toert hij door Europa met zijn eigen projecten, samen met Aaron Goldberg, Ari Hoenig, Reginald Veal, Joe Sanders, Greg Hutchinson, Johannes Weidenmüller, Ted Poor en Matt Pennman. Als sideman heeft Joris concerten gegeven op een groot aantal internationale jazzfestivals en in jazzclubs over de hele wereld.

Joris Roelofs Trio Live at Splendor

Delen