Opera Forward Festival: new voices, new visions

Gepubliceerd op

De Nationale Opera viert zijn vijftigjarig bestaan met het gloednieuwe Opera Forward Festival. Met toonaangevend nieuw werk en een volgende generatie kunstenaars verkent OFF de toekomst van de opera. Het programma New voices, new visions bood studenten van (onder andere) de Filmacademie de kans om een opera te maken. Bekijk het resultaat van 15-25 maart.

De Nationale Opera viert zijn vijftigjarig bestaan met het gloednieuwe Opera Forward Festival. Met toonaangevend nieuw werk en een volgende generatie kunstenaars verkent OFF de toekomst van de opera. Het programma New voices, new visions bood  studenten van (onder andere) de Filmacademie  de kans om een opera te maken. Bekijk het resultaat van 15-25 maart. 

Vijf interdisciplinaire teams, met studenten van het Conservatorium, de Theaterschool, de Filmacademie en de UvA kwamen samen en ging aan de slag. Je kunt ze wekelijks volgen in het Opera Forward Magazine om te zien hoe dat in zijn werk gaat – de inspiratie, de dromen, de tegenslagen en de successen tot de premières tijdens het Opera Forward Festival. 

Saar Ponsioen, scenariostudent van Lichting 2016, bijvoorbeeld schreef het libretto voor Over, te zien op donderdag 17 maart. 

Caspar Smeets, scenariostudent van Lichting 2018, schreef het libretto voor Aerjen, te zien op vrijdag 18 maart. 

Emily Reekers, scenariostudent van Lichting 2016, schreef het libretto voor <3 te zien op maandag 21 maart. 

Rosita Wolkers, scenariostudent van Lichting 2018, schreef het libretto voor personar, te zien op dinsdag 22 maart. 

Fotograaf: Anna van Kooij
Delen