De winnaars van Go Short zijn bekend

Gepubliceerd op

Op hét internationale korte filmfestival in Nijmegen ‘Go Short’, werden zondagavond de festivalprijzen uitgereikt.

De award voor ‘Beste Nederlandse Film’ ging naar Lazarus (2015). Een eindexamenfilm van Gonzalo Fernandez (regie), Marielot van der Slikke (scenario), Julia Rombout (productie), Rianne Ebeling (productieleiding), Niels van der Kraan (cinematography), Karlan Lemmen (production design), Rosylke Gersons (art direction), Job Michel (sound design), Rosanne Blokker (sound design), Brandon Grötzinger (geluidsopname), en Augustine Huijsser (montage).

Tevens ontving Reber Dosky (regie documentaire - lichting 2013) de prijs voor ‘Beste Europese korte film’ voor ‘The Sniper of Kobani’. Deze korte documentaire maakte hij voor De Correspondent. Aan deze film werkten onder andere mee: Nina Badoux (lichting 2014, cinematography), Taco Drijfhout (lichting 2013, sound), Stefan Hickert (lichting 2016, montage), Fernando Sebastian Barrientos Urrutia (lichting 2015, cinematography).

Noël Loozen (masterstudent - lichting 2014) kon met ‘Spoetnik’ de award ‘Beste Europese korte fictiefilm’ in zijn zak steken. Tim Kerbosch was de cameraman (cinematography - lichting 2011). Spoetnik is de eerste Nederlandse film ooit die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. 

Delen