Forever Young: innovaties voor historische binnenstad van Amsterdam

Gepubliceerd op

Bij de tentoonstelling van de Winter School 'Forever Young' 2016 in de OBA in het kader van Volksvlijt2056 is een gelijknamige krant verschenen met daarin 18 innovatieve ontwerpen van studenten voor de toekomst van de Amsterdamse historische binnenstad. Zef Hemel, intiatiefnemer van Volksvlijt2056, schreef een inleiding.

Bij de tentoonstelling van de Winter School 'Forever Young' 2016 in de OBA in het kader van Volksvlijt2056 is een gelijknamige krant verschenen met daarin 18 innovatieve ontwerpen van studenten voor de toekomst van de Amsterdamse historische binnenstad. Zef Hemel, intiatiefnemer van Volksvlijt2056, schreef een inleiding. 

De tentoonstelling Volksvlijt2056 wordt op 12 april feestelijk geopend door wethouder Ruimtelijke Ordening Eric van der Burg met zijn toekomstbeeld van Amsterdam. Initiatiefnemer van Volksvlijt 2056 hoogleraar Zef Hemel en OBA-directeur Martin Berendse delen hun dromen over de stad. Gespreksleider Christien Bronda bespreekt met Burgemeester Eberhard van der Laan enkele installaties.

Als onderdeel van deze tentoonstelling worden de maquettes (1:50) van de Winter School 'Forever Young' 2016 geëxposeerd evenals een grote maquette van de binnenstad. Het thema van de Winter School komt voort uit de actieagenda van het platform Volksvlijt2056. De tentoonstelling loopt tot 30 april (dagelijks tijdens reguliere openingstijden van de OBA).

Deze krant is nu online beschikbaar via deze link. Gedrukte exemplaren zijn gratis te verkrijgen in de Academie van Bouwkunst en in de OBA. Met bijdragen van Marieke Berkers, Jarrik Ouburg en Zef Hemel.

Delen