Horror op IETM

Gepubliceerd op

Van 14 t/m 17 april 2016 vindt in Amsterdam een IETM Spring Plenary Meeting plaats, een grootschalige bijeenkomst van Europese theaterprofessionals. Het centrale thema is dit keer Live Arts in Digital Times. Er worden activiteiten en voorstellingen georganiseerd in meerdere theaters, met de Stadsschouwburg als centrale locatie. Een van de voorstellingen is Horror van Jakop Ahlbom.

Van 14 t/m 17 april 2016 vindt in Amsterdam een IETM Spring Plenary Meeting plaats, een grootschalige bijeenkomst van Europese theaterprofessionals. Het centrale thema is dit keer Live Arts in Digital Times. Er worden activiteiten en voorstellingen georganiseerd in meerdere theaters, met de Stadsschouwburg als centrale locatie. Een van de voorstellingen is Horror van Jakop Ahlbom. Hij studeerde in 1998 af aan de Mime Opleiding van de Theaterschool en werkt inmiddels onder zijn eigen naam aan een eigen oeuvre.

Horror werd voor het eerst opgevoerd in 2014 en ontving louter positieve reacties. De voorstelling creëert een surreële horrorwereld met special effects die in het theater niet vaak te zien zijn. De filmische effecten van horror worden door Ahlbom theatraal vertaald.

Jakop Ahlbom is verheugd dat Horror speelt op IETM. “Het is ook bijzonder dat we de hele voorstelling kunnen laten zien, meestal gaat het bij IETM alleen om een klein stukje en zijn het meer showcases. Horror leent zich natuurlijk bij uitstek voor een internationaal publiek omdat het geen tekst gebruikt. Onze relatie met IETM dateert al van langer. Mijn zakelijk leider Wilma Kuite gaat geregeld naar de bijeenkomsten om contacten te leggen en mensen te ontmoeten. Zelf ben ik er bijvoorbeeld een keer geweest toen het in Zweden was. Daar heb ik een aantal interessante projecten gezien die ik nog niet kende. Horror heeft al gespeeld in Frankrijk, Engeland en België maar de grote buitenlandse toer moet nog komen. IETM is een plek waar ook producenten en zo komen, dus er zou iets uit kunnen voortvloeien, dat is in elk geval wel  onze insteek. We willen heel graag op nieuwe plekken in Europa en in de wereld spelen.”

IETM Spring Plenary Meeting in Amsterdam, 14 – 17 april 2016.

Horror speelt op 14 april, 20.30 in de Grote Zaal van de Stadsschouwburg. De voorstelling is uitverkocht.

Delen