In Memoriam: theaterfotograaf Reyn van Koolwijk

Gepubliceerd op

Theaterfotograaf Reyn van Koolwijk (1956) is op 1 april j.l. overleden. Reyn was tot 2009 huisfotograaf van DasArts en heeft vele onvergetelijke momenten uit de geschiedenis van de opleiding vastgelegd.Van 23 tot en met 28 februari 2016 hield Reyn een tentoonstelling van zijn werk in Amsterdam. Reyn was al enige tijd ongeneeslijk ziek en nam met deze expositie afscheid. De tentoonstelling werd druk bezocht door onder meer alumni van DasArts, van wie de projecten door Reyn veelvuldig waren gefotografeerd.

Het vangen van beweging in beeld was kenmerkend voor Reyns werk. Hij was gegrepen door de dynamiek en intimiteit die een opeenvolging van beelden teweegbrengt. Reyn bracht bijna vijftig fotoboeken uit, waarvan er meerdere in de bibliotheek van DasArts zijn te bewonderen. De laatste jaren maakte Reyn vooral vrij werk, waarin zijn fascinatie voor grensgebieden en overgangen zichtbaar werd.

De oud-studenten en medewerkers van DasArts wensen zijn naasten veel sterkte bij dit grote verlies.

Delen