10 mei in EYE: Research Lab - Archive as a Place to Play

Gepubliceerd op

Onze Masterstudenten werkten samen met de Zuid-Afrikaanse Artist in Residence Jyoti Mistry aan de hand van archiefmateriaal uit de EYE-collectie.

Onze Masterstudenten werkten samen met de Zuid-Afrikaanse Artist in Residence Jyoti Mistry aan de hand van archiefmateriaal uit de EYE-collectie. 

Het uitgangspunt was filmmateriaal met betrekking tot de koloniale perioden in India, Zuid-Afrika en Indonesië. De inzet van het onderzoekswerk is het ontwikkelen van een pluralistische en intuïtief-filmische wijze van het gebruik van archiefmateriaal. Deze 'methode' gebruikt archiefmateriaal als stimulans, als speeltuin, waarbij het plezier niet schuilt in het vinden van de enige, juiste betekenis van het materiaal maar juist in het uitbuiten van de meervoudigheid van betekenis die erin schuil gaat.

Studenten gaan met het overgeleverde materiaal aan de slag: ze gaan er in mee, er tegenin of maken hun werk er dwars op.

De resultaten van het onderzoek zijn te zien in het Research Lab van de tentoonstelling: Close-up – A new generation of Film and Video artists in the Netherlands wat op 10 mei 2016 in EYE plaatsvindt. Kaarten zijn via de website van EYE te koop. 

Delen