De Wilde Eend geselecteerd voor Nederlands Theaterfestival

foto: Bart Grietens

Gepubliceerd op

De voorstelling De Wilde Eend is geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival dat van 1 tot en met 11 september in Amsterdam zal plaatsvinden. De Wilde Eend is een afstudeervoorstelling (2015) van Liliane Brakema (Regie Opleiding), Hendrik Walther (Opleiding Techniek en Theater), Bauke Moerman (Opleiding Techniek en Theater), Dyan Jakupovic (Opleiding Productie Podiumkunsten).

De voorstelling De Wilde Eend is geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival dat van 1 tot en met 11 september in Amsterdam zal plaatsvinden. De Wilde Eend is een afstudeervoorstelling (2015) van Liliane Brakema (Regie Opleiding), Hendrik Walther (Opleiding Techniek en Theater), Bauke Moerman (Opleiding Techniek en Theater) en Dyan Jakupovic (Opleiding Productie Podiumkunsten). 

Regisseur Liliane Brakema ontving voor De Wilde Eend de André Veltkamp Beurs 2015, een nieuwe prijs van de Theaterschool voor een afstudeerproductie die op basis van makerschap, eigenheid, gedrevenheid en oorspronkelijkheid, een langer leven verdient. Met deze geldprijs op zak en gecoproduceerd door de Theaterschool lukte het Brakema en haar team om De Wilde Eend te hernemen voor een toer langs Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

'Een intelligent geregisseerde, zintuiglijke en hedendaagse voorstelling die ontroert' -Jury André Veltkamp Prijs 

De jury van Nederlandse Theaterfestival over de voorstelling De Wilde Eend:

'Vrij naar Ibsen in de bewerking van Simon Stone weet Brakema in een toneelstuk van slechts één uur de essentie van De Wilde Eend treffend te vatten. In een decor van water, krukjes en lampen wordt een verbeelding gecreëerd van verborgen smart en ziel snijdende conflicten. Soms gebracht met een verbazingwekkende luchtigheid, dan weer pikzwart. Een stuk waarbij het simpelweg genoeg is ogen, oren en hart open te stellen om diep geraakt te worden. Net afgestudeerd introduceert Brakema al een nieuwe regiestijl, waarin de emotionele kern van de personage fysiek weergegeven wordt. Het wat ongemakkelijke gevoel dat dit teweeg brengt, maakt dat het des te hard binnenkomt.'

Delen