Erfgoedarena 12 mei: In gesprek met erfgoedprofessionals uit Syrie

Bosra theatre, Syria 2011

Gepubliceerd op

Heritage professonials across borders: onze kranten staan er vol mee en menig journaal opent met nieuws over Syrie. Ontelbare mensen hebben het land moeten verlaten waaronder collega’s uit het erfgoedveld: archeologen, gidsen en museumprofessionals. De Reinwardt Academie en de Salon de Museologie organiseren gezamenlijk op donderdag 12 mei een gesprek en ontmoeting met deze collega’s.

Heritage professonials across borders: onze kranten staan er vol mee en menig journaal opent met nieuws over Syrie. Ontelbare mensen hebben het land moeten verlaten waaronder collega’s uit het erfgoedveld: archeologen, gidsen en museumprofessionals. De Reinwardt Academie en de Salon de Museologie organiseren gezamenlijk op donderdag 12 mei  een gesprek en ontmoeting met deze collega’s.

Tijdens deze ontmoeting verkennen we de overeenkomsten en verschillen in het denken over erfgoed. We bespreken  de misvattingen die kunnen -zijn- ontstaan over erfgoed in hun land van herkomst door de manier waarop het nieuws de situatie in Syrie wordt belicht en we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.
Deze avond biedt ook bijzondere achtergrondinformatie aan de hand van foto’s die nog niet eerder te zien zijn waren van de vernietiging van museumobjecten en erfgoed in Syrie.

Kom meepraten, reageer op eerstehands ervaringen van collega's uit oorlogsgebied over de situatie van het erfgoed. Erfgoed dat niet alleen voor Syrie van belang is maar verhalen verteld over de mensheid als geheel.

Introductie: Paul Ariese
Moderatie: Marjelle van Hoorn en Riemer Knoop; voertaal: Engels
Waar: Reinwardt Academie, Hortusplantsoen 1-3, 1018 TZ, Amsterdam
Hoe laat: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Toegang: deelname gratis; aanmelden via de Reinwardt Community

Delen