Joris Roelofs krijgt compositieopdracht North Sea Jazz Festival

Foto Marcel Bakker

Gepubliceerd op

Joris Roelofs, alumnus van en hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam, heeft de compositie-opdracht van het North Sea Jazz Festival in de wacht gesleept. Elk jaar verstrekt het festival een vrije compositie-opdracht aan een veelbelovende Nederlandse jazzcomponist. ‘Joris Roelofs valt op door het hebben van een onderscheidend eigen geluid. De variaties in zijn stukken zorgen voor een eigentijds, waarachtig en volwassen geluid. De luisteraar wordt op een natuurlijke wijze een nieuwe wereld ingevoerd,’ aldus de jury. De première van de compositie-opdracht vindt op vrijdag 8 juli plaats.

Joris Roelofs studeerde in 2007 af aan de masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Sinds dit jaar is hij als hoofdvakdocent (bas)klarinet verbonden aan het CvA.

Meer over het North Sea Jazz Festival

Meer over Joris Roelofs

Delen