Programma Workshop ‘Green Film Making in Postproductie’

Gepubliceerd op

Op dinsdag 24 mei verwelkomen we je graag bij de workshop ‘Green Film Making in Postproductie’ in FC Walvisch, H.J.E. Wenckebachweg 68, Amsterdam. We beginnen om 19.30.

Op dinsdag 24 mei verwelkomen we je graag bij de workshop ‘Green Film Making in Postproductie’ in FC Walvisch, H.J.E. Wenckebachweg 68, Amsterdam. We beginnen om 19.30. 

Tijdens deze bijeenkomst staat centraal hoe green film making en efficiency in de postproductie ervoor kunnen zorgen dat je bespaart op tijd, budget en energie. De workshop wordt gepresenteerd door programmamaker Andrea van Pol (Opium op 4, AVROTROS).

Vanaf 19.00 zijn de deuren bij FC Walvisch geopend. Koffie, thee én iets lekkers staan voor je klaar. Klik hier voor de routebeschrijving. 

Programma

19.30 Welkom en opening

19.45 Presentatie door Mels Kroon (STORM Post Production). Over de nieuw ontwikkelde app, om rushes veiliger en efficiënter te distribueren 

19.55 Sustainability Manager Els Rientjes. Zij deelt haar ervaring op budgetbeheer en welke innovaties kunnen helpen in het postproductieproces

20.05 Postproducers Neeltje van der Heijden en Maarten de Graaf. Zij delen hun praktijkervaringen, laten zien waar producties financieel kunnen profiteren van het tijdig aansluiten van de postproductie en welke valkuilen er zijn bij het maken van de deliveries 

20.25 Maria Kramer (WarnierPosta). Zij laat zien waarom het goed is om de postproductie tijdens de pre productie meeting (PPM) al te betrekken, en hoe de shoot en post beter op elkaar aan kunnen sluiten

20.35 Job ter Burg (editor). Hij vertelt over zijn ervaringen met efficiënter werken tijdens zijn producties

20.50 Kasper Oerlemans. VFX zijn niet meer weg te denken in audiovisuele producties, dus hoe breng je daar nog meer efficiency in aan?

21.10 Vragen en discussie 

21.30 Afsluiting 

Na afloop praten we graag met jullie door, tijdens de borrel, green film making style, die tot 22.30 duurt. 

Praktische informatie
Datum: dinsdagavond 24 mei (19.30 – 21.30 + borrel, green film making style)
Locatie: FC Walvisch, H.J.E. Wenckebachweg 68, Amsterdam

Ken je nog producenten, lineproducers, regisseurs, editors, VFX supervisors, postproducenten, sound editors of andere vakgenoten welkom die nieuwsgierig voor wie deze workshop interessant kan zijn? Stuur dit programma gerust door. Ze kunnen zich aanmelden via de mail.

Belangrijk
Kun je niet komen? Meld je af via rsvp@greenfilmmaking.com, zodat we jouw plek kunnen doorgeven aan andere geïnteresseerden.

Over de workshop
Green Film Making? Dat gaat toch alleen over het milieu?

Nee. Waar Green Film Making in essentie over gaat is hoe je efficiënter kunt werken, waardoor je bespaart op budget, tijd en ook op energie en CO2-uitstoot.

Voor postproductie betekent Green Film Making bijvoorbeeld:

• dat efficiënter werken ervoor zorgt dat ons budget zo optimaal mogelijk gebruikt wordt ín de film, en dat er minder verspild wordt, door betere aansluitingen tussen de shoot en post
• dat de kennis en knowhow van de professionals van postproductie al voorafgaand aan de productie kunnen worden ingezet, zodat we daarna niet opnieuw het wiel hoeven uit te vinden 

Green Film making heeft de afgelopen tijd veel gesproken met diverse postproductiehuizen, waaronder Storm Post Production, Filmmore, en het nieuwe bedrijf OQTOO. Geluidnabewerkingsbedrijven als WarnierPosta en Redline Postproductie. Met postproducers als Maarten de Graaf van Milestone-Amsterdam en Neeltje van der Heijden. Met VFX-coördinatoren als Kasper Oerlemans, Dennis Kleyn van Planet X en Hans van Helden. Met geluidsdesigners als Herman Pieete. En met editors als Job ter Burg. 

Eén ding is duidelijk: binnen het postproductieproces, in al zijn facetten, is altijd ruimte voor verbetering. Want uit de gesprekken met de professionals blijkt steeds weer een enorme passie voor het vak, en dat het hun diepe wens om nog meer uit de post te halen dan nu vaak het geval is. Dit kunnen we bereiken door de processen beter te laten aansluiten, en de kennis en ervaring in een vroeg stadium mee te nemen in het productieproces. Van budgetteren tot en met de deliveries aan het eind van de film. 

Hoe we dit kunnen realiseren? Daarover delen we een aantal voorbeelden met je op 24 mei. Een avond met veel bijdragen van bovengenoemde bedrijven en personen, waarin we de tijd nemen voor discussie en nieuwe inzichten.

Mede mogelijk gemaakt door
We zijn te gast bij FC Walvisch en OQTOO. Op deze locatie mogen we ook commercialproducenten verwelkomen. Behalve de sprekers en gastbedrijven maken ook Hectic Electric en Camalot deze avond mede mogelijk. 

Delen