Stephen Wilson: No Nothing, Black Out, Accelerate

Gepubliceerd op

Hoe kunnen kunstenaars zich verzetten, zich terugtrekken en hun recht op het autonome veld van 'het niets' herwinnen?

 

Onzekere leef- en werkomstandigheden worden voortdurend genormaliseerd op sociaal en politiek niveau en voor regeringen zijn het belangrijke instrumenten. Ergo, deze omstandigheden herwaarderen (de productie van) kunst in een neoliberale, kapitalistische toekomst. In deze lezing gaat Wilson in om hoe om te gaan met een dergelijke aanval in de hedendaagse kunstpraktijk.

Dr Stephen Wilson is een schrijver, arts en theoreticus die programma's samenstelt en lezingen geeft over de hedendaagse kunst. Als coördinator en docent is hij verbonden aan het  Chelsea College of Art, University of the Art te Londen. Wilsons is bezig met drie nieuw publicatiess: emories of the Future - On Countervision, The Persistence of Taste: Art, Museums and Everyday Life After Bourdieu and Where Theory Belongs, gebaseerd op een reeks van lezingen en gesprekken die plaatsvonden in het Londense Institute of Contemporary Arts. In 2015/2016 was Wilson op sabbatical en als visiting scholar werkzaam bij de faculteit antropologie aan de Columbia University te New York.

De lezing (Engelstalig) door Stephen Wilson Day is de laatste in een reeks van zes die onderdeel uitmaakt van het Artist in Residency programma van Helmut Dick The Genius Loci and Other Invisible Forces.

Datum: vrijdag 27 mei, aanvang 16.15 uur (gratis toegang)
Locatie: Academie voor Beeldende Vorming (Atrium)

Delen