Willie's Open-Vogelhuizen-Route

Gepubliceerd op

Zaterdag 11 juni vindt Willie’s Open-Vogelhuizen-Route plaats in de vogelbuurt te Amsterdam Noord. Willie's Open-Vogelhuizen-Route neemt je mee naar de wereld van vogels en hun huizen. Loop de route met het verhalenboekje langs vogelhuizen in de vogelbuurt en neem een kijkje in de wereld van de vogels om ons heen!


Willemijn Beth, derdejaars studente en maker van de route: "De route bestaat uit negen vogelwoonplaatsen, stuk voor stuk bijzonder. De verhalen in het routeboekje laten je als mens buiten je eigen wereld stappen. Dit werk gaat vooral over de energie rond het concept, de beleving. Visuele esthetiek werkt naar mijn idee altijd mee, maar dat is niet het belangrijkste in dit geval." Het project is de uitwerking van Willemojn van het vak Kunst en Omgeving. Hiervoor was de opdracht een locatie in het stadsdeel Noord te zoeken die niet voor iedereen toegankelijk is. En om letterlijk een kennismaking met de buurt aan te gaan.

Deelnemen
Willemijn ontvangt bezoekers tussen 13.00u en 16.00u met een kraampje op de Leeuwerikstraat 19B waar de route start. Deelnemers gaan op pad met een routeboekje, audiotour en verrekijker. Gedurende de route kun je bijvoorbeeld lezen over Ton en Joke van de Leeuwerikstraat en over Patries, die een gezellig huisje met rood dak bewoont op het Zwaneplein.

Meer informatie en ontwikkelingen rondom kun je ook volgen op Facebook.

 

Delen