De zesde editie van het Keep an Eye Filmacademie Festival

Gepubliceerd op

De start van de zomer staat weer in het teken van opkomend talent. Van 24 juni t/m 2 juli 2016 presenteren de veelbelovende, jonge talenten van de Nederlandse Filmacademie hun afstudeerwerk in EYE (het filminstituut van Nederland) en Grootlab. Ontdek zelf het filmtalent van de toekomst tijdens deze editie. Ook dit jaar wordt het festival mogelijk gemaakt door Keep an Eye Foundation.

 

Springplank naar succes
Het Keep an Eye Filmacademie Festival is dé kans voor Filmacademiestudenten om hun werk aan de buitenwereld te presenteren in EYE. Sinds de Keep an Eye Foundation in 2011 partner werd van het eindexamenfestival is het uitgegroeid tot een festival met allure dat ieder jaar door filmliefhebbers én professionals bezocht wordt. 

Bart Römer, directeur Filmacademie: 
"De Keep an Eye Foundation maakt het mogelijk dat onze bachelor en master eindexamenstudenten een prachtig platform krijgen aangeboden om hun visitekaartje, dat wil zeggen zichzelf en hun afstudeerprojecten, te presenteren aan de filmpers, het beroepsveld, familie, vrienden en het publiek; kortom, een fantastische springplank naar een succesvolle toekomst in het huis voor de film, EYE."

Vol programma
Het Keep an Eye Filmacademie Festival trapt op vrijdag 24 juni af met de besloten opening van 'Condition of Possibility', de Graduation Show van de masterstudenten, in Grootlab. Van 25 juni tot en met 29 juni is dit toegankelijk voor iedereen.

Op maandag 27 juni start de festivalweek voor de bachelorstudenten met de Dag voor Pers en Relaties. Tijdens deze dag treedt het jonge filmtalent in contact met gevestigde makers, omroepen en de media. Van 25 juni tot en met 2 juli kan het grote publiek meegenieten van het werk van aanstormend filmtalent.

Naast een uitgebreid aanbod aan films exposeren ook de studenten Production design en worden er tijdens het weekend debatten georganiseerd door de masterstudenten. 

Over de Keep an Eye Foundation
De Keep an Eye Foundation biedt tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival bachelor- en masterstudenten een belangrijk podium om hun eindexamenproject te presenteren in het gerenommeerde filminstituut EYE. Naast het festival ondersteunt de Keep an Eye Foundation jaarlijks vele veelbelovende, in Nederland studerende kunstenaars bij het realiseren van hun droom. Door het organiseren van competities, workshops en festivals geeft de Keep an Eye Foundation deze aanstormende talenten een kans die eerste belangrijke stappen in hun carrière te zetten en hun carrière te beginnen. 

 

 

 

Delen