Stadsgevoel, emoties in erfgoedwerk: parkeergarage Kempering in de Bijlmer

Gepubliceerd op

De Reinwardt Academie en Imagine IC organiseren op 28 juni 2016 een kennis-event over de emotionele dimensies rondom parkeergarage Kempering in de Bijlmer in Amsterdam Zuid-Oost. De garage die ooit het toppunt was van modernistisch denken ligt er nu grotendeels leeg en verlaten bij.

De Reinwardt Academie en Imagine IC en  organiseren op 28 juni 2016 een kennis-event over de emotionele dimensies rondom parkeergarage Kempering in de Bijlmer in Amsterdam Zuid-Oost. De garage die ooit het toppunt was van modernistisch denken ligt er nu grotendeels leeg en verlaten bij.

Aan de hand van vijf emotionele korte betogen, één panel bestaande uit 3 erfgoedorganisaties en één erfgoeddenker gaan lokale bewoners, het erfgoedveld en het publiek een emotioneel gesprek aan over het heden, verleden en toekomst van deze parkeergarage.

Garage Kempering ligt in de K-buurt van de Bijlmer. Vanaf de verhoogde Karspeldreef reed je er vroeger met je auto zo in, om via een loopbrug naar je flat te lopen. Hoe modern! Maar de Bijlmer veranderde. En de dreven werden verlaagd. In Kempering werd meer geslapen en gekerkt, dan geparkeerd. Nu is er sprake van sloop. Wie zou de garage missen? Wat betekent hij voor ons? En (hoe) moeten we Kempering bewaren voor nu en voor later?http://www.imagineic.nl/verkenningen/stadsgevoel-1-parkeergarage-kempering

Meer informatie en deelname.

Delen