De Theaterschool wordt Academie voor Theater en Dans

Gepubliceerd op

De Theaterschool, de faculteit voor theater en dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, krijgt een nieuwe naam. Vanaf september 2016 gaat de Theaterschool verder onder de naam Academie voor Theater en Dans (ATD).

De Theaterschool, de faculteit voor theater en dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, krijgt  een nieuwe naam. Vanaf september 2016 gaat de Theaterschool verder onder de naam Academie voor Theater en Dans (ATD).

Voor deze naam is gekozen omdat de Academie voor Theater en Dans de enige academie in Nederland is waar alle theater- en dansdisciplines en de daarbij behorende faciliteiten onder één dak vertegenwoordigd zijn. De academie is een bundeling van gespecialiseerde en kleinschalige opleidingen op bachelor- en masterniveau. Samen vertegenwoordigen zij de hele breedte van de hedendaagse beroepspraktijk in de podiumkunsten: niet alleen de dansers en acteurs maar ook het gehele creative team van choreograaf, regisseur, licht- en geluidsontwerper, producent en vormgever.

Het onderzoek en masteronderwijs van de academie is onlangs gebundeld in DAS Graduate School, gevestigd in het voormalige Shell-Grootlab in Amsterdam-Noord. De bacheloropleidingen van de Academie voor Theater en Dans zijn gehuisvest in het gebouw aan de Jodenbreestraat.

De Academie voor Theater en Dans heeft alles in huis om de artistieke ambities van  de toekomstige kunstenaar in de podiumkunsten te verwezenlijken. Studenten worden gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen en hun individuele talent optimaal te ontwikkelen. Vakmanschap en interdisciplinair werken staan centraal. Een nieuw initiatief vanaf het komende studiejaar 2016-2017 is het IDlab (Interdisciplinary Digital Lab), een platform waarbinnen interdisciplinaire samenwerkingsverbanden en de nieuwste digitale ontwikkelingen centraal staan. Onze (gast)docenten zijn afkomstig uit de top van de beroepspraktijk, zowel nationaal als internationaal. Zo geeft de academie de studenten voeling met een artistieke wereld die constant in beweging is.

Delen