Gibson-gitaren in A’DAM Toren customized door Breitner Academie studenten

Kayleigh van Dalen en Jente Witte

Gepubliceerd op

Op 30 juni presenteerden Kayleigh van Dalen en Jente Witte, eerstejaars studenten van de Breitner Academie, hun custumized gitaren in de A’DAM Toren. De gitaren worden binnenkort tentoongesteld in de winkel van de voormalige Shell-toren.

In de toren van 22 etages ligt de focus op ‘Amsterdam Dance and Music’ (A’DAM).

De studenten customizden de gitaren in opdracht van de A’DAM Toren en Gibson. Kayleigh koos hierbij voor een strak ontwerp: drie met ledlampen verlichte Amsterdamse kruisjes gaan mee met de vorm van de gitaar en benadrukken hiermee het design. Jente pakte het rigoureus aan: zij doorboorde de gitaar en plaatste een hart in de klankkast. Daarnaast voorzag ze de gitaar van vleugels, waarmee ze een ode geeft aan de muziek.
De ontwerpen vielen direct op. Ramon Govaars (Gibson Brands) hierover: “Wat een fantastisch resultaat! Prachtige gitaren, we zijn er ontzettend blij mee. En we hebben nog drie gitaren die we door studenten willen laten costumizen. Ik denk dat deze twee resultaten voor hen zeker als inspiratiebron kunnen dienen.”

Kayleigh van Dalen

Jente Witte

Delen