Twee eindexamenfilms Filmacademie in de race voor Studenten Oscars

My Silicone Love

Gepubliceerd op

De korte fictiefilm 'Lazarus' (2015) en de documentaire 'My Silicone Love' (2015) zijn doorgedrongen tot de halve finale van de Studenten Oscars. Dat heeft de Academy for Motion Picture Arts and Sciences 1 juli bekendgemaakt.

De korte fictiefilm 'Lazarus' (2015) en de documentaire 'My Silicone Love' zijn doorgedrongen tot de halve finale van de Studenten Oscars. Dat heeft de Academy for Motion Picture Arts and Sciences  (AMPAS)  1 juli bekendgemaakt. Er werd een recordaantal van 1749 titels uit de hele wereld ingezonden.

Dit jaar werd voor het eerst met drie categorieën gewerkt in de Foreign Film Competition. In twee categorieën staat een eindexamenfilm op de short list.

In de categorie Foreign Film Narrative is 'Lazarus' door, geregisseerd door Gonzalo Fernandez en geproduceerd door Julia Rombout. Het scenario is van de hand van Marielot van der Slikke. 'Lazarus' is een absurdistische roadmovie over een moeder die niets meer heeft om voor te leven. In deze categorie zijn 18 films geselecteerd; drie daarvan worden uiteindelijk bekroond.

In de categorie Foreign Film Documentary is 'My Silicone Love' geregisseerd door Sophie Dros en geproduceerd door Eleanora de Rijke genomineerd. In deze categorie zijn 7 titels geselecteerd waaruit één winnaar wordt gekozen. 'My Silicone Love' gaat over een man die dertien levensechte poppen heeft en van ze houdt alsof het echte mensen zijn.

De winnaars worden in september bekendgemaakt. Eindexamenfilms van de Nederlandse Filmacademie zijn vaker genomineerd voor een Studenten Oscar. De laatste keer was in 2014 met een nominatie voor de korte fictiefilm Sacred Defense.

Lazarus

Delen